sobota, 27 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Spitz – Vysoké Tatry-Starý Smokovec

Reštauráciu Spitz nájdete hneď pri vstupe do najstaršej tatranskej osady Starý Smokovec. Privíta vás od cestičky na pravej strane s výzorom tatranského dreveného zrubu, ktorý dokonale ladí s okolitou prírodou. Atmosféra krásne voňavého a hrejivého tatranského dreva sa nesie celým interiérom aj exteriérom reštaurácie. Či už sedíte vonku na terase počas slnkom prehriatych letných dní, alebo sa v sychravom počasí ohrievate pri malom krbe, nikdy nezabudnete, že sa práve nachádzate v majestátnych veľhorách Slovenska. Vysoké Tatry sú samotnou dušou reštaurácie.

A kto sem príde hladný a smädný urobí len dobre. Za barom stoja skutoční majstri svojho remesla, ktorí vám a namiešajú vám koktaily od výmyslu sveta. V pohári vyzerajú ako krásny ornament a vždy v nich nájdete aj niečo extra. Takisto výber alkoholických a nealkoholických nápojov neutŕži žiadnu hanbu!

Samotné jedlo je takisto na špičkovej úrovni. Stáleho menu sa na internete veľmi nedohľadáte, aspoň mne sa to nepodarilo. Ale na základe recenzií, opisov a uverejnených fotografií som pochopil, prečo tomu tak je. Tu sa jedlo pripravuje podľa toho, čo je sezónne, najkvalitnejšie a najčerstvejšie. Tím profesionálnych kuchárov sa kamaráti s každou surovinou, ktorá si to zaslúži. Preto nie je čudo, že na ich krásne naservírovaných tanieroch končia pokrmy z každého kútu sveta a nech sa už podáva čokoľvek, nikdy to nie je obyčajné! Pri prezeraní fotografií preto narazíte na juhoázijské rezance, indické karí, slovenské bryndzové pirohy, ale aj mäso v trojobale a vyprážaný syr. Všetky však vyzerajú skvostne a chuťový zážitok z nich bude niečo, na čo sa oplatí spomínať. Reštaurácia Spitz je súčasťou projektu Taste of Tatry/Chuť Tatier, ktorý spája gastronomické rodinné podniky z Vysokých Tatier s cieľom šíriť výbornú kvalitu produktov, pestrosť gastronómie a úctivý a vľúdny prístup k zákazníkom v krásnom prostredí Vysokých Tatier.

Pre jedinečný zážitok z hôr treba navštíviť Vysoké Tatry a pre jedinečný gastronomický zážitok si treba v Tatrách zájsť do reštaurácie Spitz. A pre jedinečné nákupy navštívte obchodík Košiarik, ktorý je takisto súčasťou projektu Taste of Tatry.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME