štvrtok, 2 mája, 2024
spot_img

Statek 1738 – Dušníky nad Vltavou

Statek 1738 je vidiecka usadlosť nachádzajúca sa na dedinke menom Dušníky nad Vltavou neďaleko mesta Kralupy nad Vltavou, ktorá v súčasnosti funguje ako penzión a reštaurácia. Prvá písomná zmienka o tejto usadlosti pochádza z roku 1738, od čoho je odvodený aj samotný názov. Medzi rokmi 1991 až 2016 prešiel pod taktovkou súčasných prevádzkovateľov rozsiahlou rekonštrukciou bez jedinej dotácie! Vedie ho rodinná firma, ktorá na ňom podniká už viac ako 30 rokov a spravila z tejto usadlosti vyhľadávané miesto v oblasti gastronómie, s možnosťami na ubytovanie sa v pokojnom prostredí aj so skvelými podujatiami.

Čo sa samotného ubytovania týka, Statek 1738 má pripravenú kapacitu až na 70 hostí, ktorí majú na výber z jedno- a dvojlôžkových izieb, apartmánov s dvomi lôžkami a rodinného mezonetu pre štyri osoby. Všetky izby majú vlastnú kúpeľňu s toaletou, klimatizáciu, televízora Wi-Fi. Niektoré majú aj minibar, terasu a izby na prízemí majú aj vonkajšie posedenie. Všetky izby sú priestranné a moderne zariadené. V cene každej izby je aj parkovanie.

Reštaurácia má kapacitu 100 miest a ponúka posedenie v útulných vnútorných priestoroch a v lete môžu hostia využívať aj vonkajšiu terasu. Ponuka jedál je veľmi pestrá a uspokojí každého od milovníkov mäsa a rýb, až po vegetariánov. Majstri kuchári kladú na prípravu jedál značný dôraz a preto varia len zo sezónnych surovín overeného pôvodu. Tešiť sa môžete na stálice českej kuchyne ako sviečkovú a jablkový závin, ale aj svetové pokrmy ako grilovanú chobotnicu a morskú šťuku.

Statek 1738 je so svojim unikátnym a úchvatným prostredím ideálnym miestom na usporiadanie svadby, oslavy, rodinnej alebo firemnej akcie. Pre firmy sú dokonca k dispozícii dve plne vybavené školiace miestnosti s kapacitou pre 25 a 50 osôb.

Okrem toho, že sa neďaleko usadlosti nachádzajú zaujímavé mestá a zámky, je možné si v okolí užiť cykloturistiku, vychádzky alebo rybačku.

Statek 1738 je krásna vidiecka usadlosť s bohatou históriou, ktorá láka všetkých túžiacich po oddychu v pokojnom prostredí so skvelou ponukou aj z oblasti gastronómie.          

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME